Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera Hälsingepolitiker får kreditvärdighet ifrågasatt

64 politiker som kandiderar till kommunfullmäktige i kommunerna i Hälsingland är inte kreditvärdiga. Det enligt en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort tillsammans med ett kreditinstitut.

Annons

Tio partier i Hälsingland har representanter på listan över politiker som man avråds ge kredit till. Förutom de partier som idag är representerade i riksdagen återfinns också företrädare för Socialradikala Demokraterna i Ljusdal, Sjukvårdspartiet Bollnäs och Sverigedemokraterna.

De flesta som fått sin kreditvärdighet ifrågasatt ligger inte särskilt högt upp på sina respektive partiers listor. Flera återfinns på den nedre halvan och har därmed inga större möjligheter att komma in i fullmäktige om inga större politiska händelser sker i kommunerna - eller om de får tillräckligt många personröster. Om partierna får lika många mandat i Hälsingekommunerna som vid valet 2006 så kommer bara en handfull, fem stycken, in i fullmäktige som har ifrågasatt kreditvärdighet.

De fem politikerna är Harald Noréus, som toppar Folkpartiets lista i Ljusdal, Thomas Wandel, fyra på Socialradikala Demokraternas lista i Ljusdal, Lennart Gard, sjua på Socialdemokraternas lista i Söderhamn, Xenia Hildén, plats 16 på Socialdemokraternas lista i Söderhamn och Kalle Khalidy, plats åtta på Centerpartiets lista i Söderhamn. Alla har fått betalningsanmärkningar. De flesta av dem ska dock ha reglerat sina skulder och en rundringning visar att anledningarna till det inträffade varierar. Det rör sig om allt ifrån en skattetvist, i Harald Noréus fall, till likviditetsproblem under uppstarten av ett företag, i Thomas Wandels fall. Problem som i många fall nu alltså ska vara lösta.

Mer läsning

Annons