Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler dödade i länstrafiken

Antalet trafikolyckor med dödlig utgång ökade en aning i länet under 2009. Men i Vägverkets Region Mitt som helhet, sjönk antalet under året.

– När man ser trenden på lite längre sikt så är det samma positiva utveckling även i Gävleborgs län, säger Lennart Helsing, pressansvarig på Vägverket Region Mitt.

Annons

Enligt Vägverket har antalet döda i trafikolyckor minskat kraftigt i Vägverkets Region Mitt: Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland. Jämfört med åren 2004–2008 visar de preliminära siffrorna för 2009 en minskning med 24 procent. I hela riket är minskningen 21 procent. Mellan 2008 och 2009 minskade antalet döda i trafiken med tolv procent i Region Mitt och elva procent i riket.

Men Gävleborg och Jämtland har dock en liten ökning från 2008 till 2009. I Gävleborg skördade trafiken 17 dödsoffer under 2009 jämfört med 15 under 2008. En ökning som man inte behöver oroa sig över menar Lennart Helsing.

– Sedan länet fick mitträcken har antalet mötesolyckor minskat, säger Lennart Helsing.

Samarbeten med polis, bilprovning och många andra aktörer tillsammans utgör goda förutsättningar för fortsatt positiv utveckling, menar Vägverket.

Mer läsning

Annons