Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem Eurosko-butiker lämnar kedjan: ”Kunderna vill ha lite mer av det udda”

Länets fem Eurosko-butiker försvinner och blir i stället Berglunds skor. Anledningarna är att kunder numera föredrar "lite mer av det udda" och att företaget får bättre utvecklingsmöjligheter för framtiden.
– Det är något vi grunnat på en tid, säger huvudägaren Lars Olsson.

Annons

Nu skyltar länets fem Eurosko-butiker om. Det är familjeföretaget Berglunds Skor AB, med anor i Söderhamn sedan 1963, som väljer att lämna den medlemsägda organisationen efter sju år.

Läs också: Vill öka tillgängligheten i Ljusdals butiker: "Det finns mycket som kan bli bättre"

– Det känns bra, och vi tycker det är kul att få tillbaka originalnamnet Berglunds, säger företagets huvudägare Lars Olsson.

Sedan i fredags skyltas butikerna om, först ut var Bollnäs och näst på tur är Ljusdal. Omskyltningen ska vara klar i alla butiker under den här veckan.

Läs också: Städer riskerar att utarmas

Berglunds Skor återgår nu till den tyska inköpsorganisationen Anwr, som företaget även tillhörde fram till 2009.

Varför lämnar ni Eurosko?

– Vi skulle ha varit tvungna att byta till ett sämre butiksdatasystem som inte passar för oss. Och för att tiderna förändras. Tidigare var man tvungen att tillhöra en kedja för att överleva, nu är det nästan tvärtom. Kunderna vill ha lite mer av det udda, säger Lars Olsson.

Kommer det att bli någon skillnad i utbudet?

– Det kan bli en del förändringar inom varumärken och vi får tillgång till ett bredare sortiment. Bytet ger också större möjligheter med internethandel i framtiden, förmodligen hoppar vi på det i slutet av året.

Kunderna i Söderhamn kommer att märka av den största förändringen. Fram till fredag håller butiken stängt för att slutföra ombyggnationerna till ett modehus med både skor och kläder under samma tak.

Kan konceptet med modehus bli aktuellt på fler orter?

– Dyker tillfälle upp kan det bli så. Vi kör i gång i Söderhamn och gör sen en bedömning. Vi är övertygade om att det är en intressant modell för mindre städer. Jag tror inte att det finns över huvud taget någon annanstans.

Mer läsning

Annons