Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få senaste nytt direkt i mobilen – ladda ner vår nya app!

/
  • Nu kan du ladda ner vår nya app till din mobil eller läsplatta.

Nu släpps helahälsingland.se:s nya app. Den lokala journalistiken, med din närhet i fokus, har aldrig varit enklare att ta del av. Med push-funktionen får du senaste nytt om det som du verkligen bryr dig om.
– Det känns otroligt kul att kunna erbjuda våra läsare det här, säger Elin Woxlin, digitalchef för helahälsingland.se.

Annons

– Våra läsare surfar allt oftare in hos oss via mobilen, och en app har varit efterfrågad. Nu är den äntligen här, och även om appar inte är något nytt så är just den här unik, säger Elin Woxlin.

Ladda ner appen här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Med appen får du massvis med lokaljournalistik och det som är extra speciellt är den unika push-funktionen. Med vår app kan du nämligen välja vilket område du vill ha pushar med nyheter ifrån, alltså notiser som kommer upp på din telefons skärm. Du ställer in området på en karta och sedan får du pushnotiser som handlar om just ditt område.

– Jag är född i Edsbyn, bor i Söderhamn och jobbar i Hudiksvall. Jag vill följa med i vad som händer på hemmaplan, men även där jag är på dagarna. Med den här appen kan jag välja att få pushnotiser med nyheter från flera platser, säger Elin Woxlin.

Se även – Chefredaktören om nya appen: "Snabbare, enklare och tydligare än någonsin"

Och är man sportintresserad kan man så klart välja att få även sådana pushnotiser.

– Ett givet val för mig som skidåkare och orienterare, jag är intresserad av vad som händer i sportens värld i Hälsingland, säger Elin Woxlin.

Appen finns att ladda ner både i App Store, för de som har Appleprodukter, eller via Google Play, för Androidbaserade produkter. Sök på helahälsingland i sökfältet.

App-användaren kan alltså välja att få pushnotiser med nyheter om ett specifikt område eller ett visst ämne. Nu vid lanseringen kan du få pushnotis från dina valda områden samt sport, men det är bara början. Inom kort kommer du kunna följa ämnen som intresserar dig, till exempel kultur, nöje eller opinion.

Läs även: Så gör du för att få pushnotiser i din telefon

– Dessutom är appen lättnavigerad och riktigt snabb. Det är enkelt att få koll på vad som hänt i Hälsingland det senaste dygnet, och även få veta vad som är det allra senaste, säger Elin Woxlin.

Appen har det senaste halvåret testats av intresserade användare – allt för att appen ska vara så bra som möjligt för den som vill ha nära lokaljournalistik direkt till sin mobil eller läsplatta.

– Men vi är inte färdiga bara för att vi lanserar appen. Vi kommer ständigt att förändra och förbättra så att den passar dig och dina behov, säger Elin Woxlin.

– Med den här appen kan vi verkligen erbjuda lokal journalistik på ett nytt sätt. Det känns riktigt roligt och spännande att den äntligen finns att ladda ner.

Markus Sandin, som ansvarat för utvecklingsarbetet i MittMedia, mediekoncernen där helahälsingland.se ingår, säger:

– Inledningsvis är appens innehåll tämligen likt våra mobilsajter, vi har lagt fokus på prestanda och de superlokala pushnotiserna. Just nu är det pusharna som du kan göra till ”dina egna”, alltså personalisera. Men framöver kan innehållet som visas för dig vara mer personligt, utifrån vad du brukar läsa och ta del av.

Ladda ner appen här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Med helahälsingland-appen i din telefon eller läsplatta får du alltid senaste nytt med den bästa lokaljournalistiken. Med smarta push-notiser får du dessutom en notis när det skrivits något från just ditt område eller om ditt valda ämne.

Mer läsning

Annons