Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Explosion vid galleria i centrala Stockholm

En explosion har inträffat i närheten av Moodgallerian i centrala Stockholm. Polis, räddningstjänst och en ambulans skickades dit och det är avspärrat runt platsen.

Annons

– Någonting har smällt intill fasaden. En bil som passerade fick skadad ruta och det blev även skador på fasaden, säger Toni Frank, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar till TT.

Vad som exploderat är ännu oklart.

– Bombtekniker ska titta på det för att se om vi kan någon klarhet i det här, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Kriminaltekniker har beordrats till platsen och ett stort område har spärrats av, Mäster Samuelsgatan är avspärrad upp mot Regeringsgatan. Det berättar polisen i ett pressmeddelande.

Bombtekniker undersöker området för att klargöra vad som har exploderat och om det kan finnas något mer som kan smälla. Bland annat har en bil som står i Klaratunneln undersökts.

– Vi vet inte än vad det var som smällde, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Vid 20.30 på tisdagskvällen meddelade polisen att den tekniska undersökningen fortfarande pågår. Och att man i nuläget inte har något mer att berätta.

Det var strax före 18.30 på tisdagen som någonting smällde. Vittnen har även sett ett ljussken. Inga personer skadades vid explosionen.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt SOS Alarm har ingen människa skadats. Något som polisen bekräftar.

– Det är inga personskador, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Mer läsning

Annons