Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett år med Helahalsingland.se

/

I dag fyller Ljusnans, Söderhamns-Kuriren, Hudiksvalls Tidning och Ljusdals-Postens gemensamma sajt, Helahalsingland, ett år.

En succé men också en utmaning, sammanfattar chefen för affärsutveckling det första året.

Annons

Det var den 23 mars förra året som hälsingarna och resten av världen, kunde besöka Helahalsingland för första gången.

Istället för att varje tidningstitel hade en egen hemsida gick man till en gemensam – men med lokala finesser. Varje ort kan till exempel sökas specifikt.

Ett år har alltså gått sedan den dagen och Magnus Söderlund, chef för Hälsingetidningars affärsutveckling, är nöjd så här långt:

- Trafiken på sajten har ökat ordentligt. Vi har till exempel gått från 30 000 till 40 000 unika besökare per vecka. Dessutom har snittantalet besök ökat med hela 40 procent. Från 80 000 till 112 000 besök per vecka, säger han.

Men att starta en ny sajt med ny struktur och varumärke är ändå inte helt enkelt. Enligt Magnus Söderlund har den främsta svårigheten bestått i att få användarna att upptäcka att innehållet är helt annorlunda än tidigare.

- Vi har gått från att tidigare publicera endast material från våra dagstidningsprodukter till att lägga ut unika webbnyheter. Tidigare var också våra tidningssajter ämnade för våra prenumeranter. Helahalsingland.se, är öppen för alla.

Ett annat problem är att besökarna upplevt sajten som seg. Den biten har man dock kommit till rätta med. Eller som Magnus Söderlund uttrycker det: Nu har vi den sajt vi ville leverera från början.

- Men det är viktigt att komma ihåg att internet och webb alltid förändras. Utvecklingen går oerhört fort och då ska vi vara med, säger han.

Det man satsar på i år är att trimma den egna organisationen men också att öka trafiken ytterligare. Inom kort kommer också de mobila tjänsterna att utvecklas så att det blir ännu enklare att jobba med mobil kopplat till nätet.

- Vi vill även förbättra "min sida-konceptet" så att fler börjar skriva egna grejer. Självklart kommer vi även fortsätta utveckla våra liveuppdateringar från bandy- och hockeymatcher som har blivit en ordentlig succé, säger Magnus Söderlund.

Från att inte allt för länge sedan bara varit tillgänglig via brevlådan, anser han att man redan nu har ökat tillgängligheten till det som händer i Hälsingland. Med stormsteg.

Mer läsning

Annons