Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En majkväll som gjorde tjejerna rusiga

/

Vem som vann? Ingen bryr sig. Och vem som kom sist är inte ens kuriosa. Grejen, den stora grejen, är att vara på plats, känna gemenskapen och glädjen och alldeles i sin egen takt beta av de där fem kilometrarna.

Annons

Årets Vårrus i Gävle gynnades av ett alldeles underbart väder. Solen stekte, himlen var blå och alla som kommit - cirka femtusen - var glada och spralliga.

Tjejer only, alltså, i en enda gigantisk happening.

Lite kul att hela tävlingscentrum ligger i Regementsparken vid gamla I 14. Där var det, för inte alltför många år sedan , männen som härskade och de barska kommandoorden studsade mellan träden. Musik? Nix, garanterat inte.

En bra tränad vårrusare fixar de fem kilometerna på en tid under en halvtimme. Men några ambitioner i den vägen hade inte Bollnäsgänget "Six pack". Då klockan var halv fem på eftermiddagen - två och en halv timme före start - satt gänget på en filt och mumsade på skinka, korv, potatisssallad, ost, fil och 70-procentig choklad.

"Konkurrensfördelen", en alldeles gratis picknick-korg, var resultatet av att tjejerna anmälde ett helt lag om sex personer.

För anmälningavgiften - 180 kronor - fick varje deltagare också en medalj - i år fästad i ett rosa band.

Lena Engberg är drivande kraft i "Six pack".

- Nu tjejer, ska vi bli mer sunda. Det här är startskottet för ett bättre liv, visst då?!

Ida Mörtsell fnittrade:

- Jag sprang fyra kilometer för ett par månader sen. Efter det har jag vilat mig i form...

TV-profilen Peter Siepen, kvällen till ära dressad i gröna byxor och gula skor, minglade runt, intervjuade och rabblade sponsorer.

En kvart före start drogs hela startfältet ihop för uppvärmning, ledd av röd-vita Friskis & Svettis-tjejer, och så dags började också kvällskylan så sakta smyga sig på.

Prick sju drog hela det imponerande fältet optimistiskt iväg.

Mer läsning

Annons