Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrgripar visades upp på bilträff

/
  • Träffen fick finbesök av en Rolls-Royce Phantom Drop Head Coupé av årsmodell 2010, specialtillverkad och den enda i sitt slag i Skandinavien. Rariteten ägs av Anders Läck från Saltsjö-Boo (till höger i bild), som är vice ordförande i Automobilhistoriska klubben.
  • Träffens ansvariga Hans-Ola Törnberg, mera känd som Luppen, har hus i Forsa. Därför la han den högklassiga träffen i Hälsingland.
  • Det var både tyskt och amerikanskt i vagnparken.
  • En sprillans ny Ferrari California T F1 dök upp på träffen. Pris: flera miljoner kronor.
  • Denna Mercedes 230 CE från 1990 är i absolut nyskick. Bilen hör hemma i Saltsjö-Boo.

Hälsingarna fick en gratischans att se några av bilvärldens häftigaste modeller när en informell fordonsträff kom till landskapet i helgen.

Annons

Träffen inleddes i Bollnäs under fredagen. Utanför Mobackes trädgårdscenter radade pärlorna upp sig, bland annat en unik Rolls-Royce Phantom Drop Head Coupé (cabriolet) och en Ferrari California T F1 värd flera miljoner kronor.

Ekipagen fortsatte helgen i Hälsingland med att titta på maskiner i Grönås, Järvsö, middag och senare besök på linspinneriet i Växbo.

Deltagarna hann även med att se flera hälsingegårdar i Ovanåkers kommun, varav en guidad tur i Jon-Lars i Långhed utanför Alfta.

Under måndagen avslutades årets träff med besök i Trönö nya och gamla kyrka.

Mer läsning

Annons