Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktsänd debatt: Hur ska Gävleborg bli bättre för företagare?

Hur ska länets företagande få bättre fart?
Den frågan diskuterade Anders W Jonsson, C, Tomas Tobé, M, Yoomi Renström, S, och Raimo Pärssinen, S, i en debatt under måndagen.
Den sändes direkt på helahälsingland.se.

Annons

Det är Företagarna, Svenskt näringsliv och LRF som bjuder in riksdagsledamöterna och företagare till debatten om länets företagande. Den äger rum på Söders källa mellan klockan 11 och 13.

I fjol hörde Gävleborg till de åtta län där flest startade nya företag. Men de tre organisationerna anser att mer behöver göras för att få företag att starta, växa och bidra med jobb och tillväxt.

– Vi behöver fler kvinnor som driver företag, säger Lotta Petterson, regionchef på Svenskt näringsliv.

Hur det ser ut vill hon inte säga så mycket om innan Svenskt näringslivs rapport om ämnet kommer på kvinnodagen 8 mars. I stort i landet ökar dock kvinnors företagande lite.

– Men vi i Gävleborg är inte bland de starkaste. Där behöver vi bli bättre.

Med tanke på att kvinnor ofta är verksamma inom offentlig sektor anser Svenskt näringsliv att politikerna ska se till att privata företag kan verka inom vård, skola och omsorg mer än i dag.

– Där kan kvinnor dra nytta av sin kompetens och kreativitet, säger Lotta Petterson.

Debatten är också ett sätt att låta företagare och politiker träffas, något Svenskt näringsliv satsar på i hela landet under mars. Lotta Petterson tycker att politikerna i länet behöver bli bättre på att besöka företag och prata om hur deras vardag ser ut.

– Det är man generellt sätt väldigt dålig på.

Moderator är Lilian Sjölund, politisk redaktör på helahälsingland.se.

Mer läsning