Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det låter märkligt"

/

De stora idrottsföreningarna i Hälsingland ställer sig avvaktande till Region Gävleborgs plan på att ge miljonstöd till Brynäs IF:s ungdomsprojekt.

Annons

Hudiksvalls HC har ett samarbete med hockeyklubben Brynäs IF kring ungdomssatsningen "En bra start" och arbetar på samma vis med att försöka vara förebilder ute i skolorna. Ändå känner inte föreningens ordförande Sven Görgård till det som nu sker inom regionen. Han tycker att 12 miljoner kronor på tre år låter som mycket pengar och minns debatten när Gävle kommun förra året bestämde sig för att stötta projektet.

– Jag har inget principiellt emot det, vi har ett samarbete med Brynäs IF som fungerar bra, säger Sven Görgård.

Edsbyns IF engagerar sig redan ideellt i att stötta barn och ungdomar i Ovanåker och klubbens ordförande Thomas Zetterqvist ställer sig frågande till regionens tänkta stöd till Brynäs IF.

– Det låter märkligt, det är väl Gävle kommuns ansvar i så fall. Men om regionen vill börja engagera sig och stöta oss idrottsföreningar är de välkomna, säger han.

Broberg/Söderhamn Bandys ordförande Nils Stefansson tycker också att det verkar anmärkningsvärt.

– Riktas allmänna medel till en klubb är det märkligt. Rimligtvis skulle det vara så att förbund sponsras och att de delar ut pengar efter kriterier. Ta Sandarne IF som exempel, de har gjort en fantastisk insats. Vi och många föreningar jobbar med integration och alla idrottsföreningar behöver pengar, säger Nils Stefansson.

Mer läsning

Annons