Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef på Arbetsförmedlingen: "Många unga saknar kompetens"

/
  • Mohamed Chabchoub tror att det krävs mer aktiva insatser i tidiga skolår för att ge unga rätt chans in på arbetsmarknaden.

Det skriks efter arbetskraft inom välfärdsyrken. Samtidigt går ungefär var femte ungdom arbetslös.
– Det här är en paradox vi måste kämpa med, säger Mohamed Chabchoub.

Annons

Behovet av personal inom välfärdsyrken är gigantiskt. Bara inom vården kommer det enligt SCB att saknas 160 000 vårdutbildade fram till år 2035.

En vanlig tisdag i mitten av november fanns det 34 203 platsannonser om lediga jobb hos Arbetsförmedlingen.

Samtidigt går många ungdomar arbetslösa. I augusti 2015 låg ungdomsarbetslösheten (15-24 år) i Sverige på 20,1 procent, enligt Arbetsförmedlingen. För Hälsinglands del är siffran ännu högre – i till exempel Bollnäs är var fjärde ungdom arbetslös.

Läs mer: "Vi har två paradoxala problem"

Varför ser det ut så här? Är ungdomar lata och bortskämda? Eller är det något annat som ligger bakom den här paradoxen?

Mohamed Chabchoub har jobbat på Arbetsförmedlingen sedan 1994. Sedan 1 september är han chef för Arbetsförmedlingen i Ovanåker, Bollnäs och Söderhamn.

Enligt honom är det största problemet att arbetskraften och arbetsmarknaden inte passar ihop.

– Det finns tillgänglig arbetskraft, men den matchar inte arbetsmarknadens behov. Det blir en missmatch, vilket gör det svårt att matcha arbetssökande med arbetsgivares behov.

Det kan till exempel handla om personer som saknar slutbetyg från gymnasiet eller personer som tidigare haft ett annat jobb men som saknar rätt kompetens för att ta sig in i en ny bransch. Det kan också vara att arbetsgivarna kräver att den som ska anställas har en specifik utbildning.

Läs mer: Fortsatt ja till att satsning på långtidsarbetslösa

Att lathet skulle vara orsaken till arbetslöshet bland unga avfärdar han direkt.

– Absolut inte, helt ärligt. Vi kan inte skylla på dem. Det är klart att det finns sådana också, som absolut inte vill jobba inom vården. Men de utgör inte majoriteten. Generellt sett är det inget problem, säger han och fortsätter:

– Det största problemet är att många ungdomar lämnar gymnasiet utan att ha gymnasiekompetens, vissa saknar till och med grundskolekompetens. Frågan är hur vi ska minska den blödningen?

Läs också: Mässa för elever satte fokus på yrken och framtid

För att lättare kunna matcha arbetssökande med tillgängliga arbeten har Arbetsförmedlingen en rad olika verktyg att jobba med. Snabbspår, kompetenslyft, utbildningskontrakt och traineejobb är några exempel.

Mohamed Chabchoub är emellertid självkritisk. Han anser att Arbetsförmedlingen och andra offentliga aktörer måste vara mer proaktiva.

– Vi måste jobba tidigt och vara mer aktiv i skolor för att tala om för ungdomarna var jobben finns när de lämnar skolan och vad de ska välja för utbildning för att kunna få dem. Det arbetet måste komma in i verkligheten, så att säga. Ger vi ungdomarna rätt förutsättningar i rätt tid och gör att de känner sig trygga kan vi åstadkomma underverk.

Innebär det att unga bör kompromissa med sina drömmar?

– Vi vill inte släcka de ljus som finns. Men ungdomarna måste få rätt bild av samhället och få reda på var det finns chans till jobb. För att de inte ska gå från skolan ut i arbetslöshet och ovisshet måste ungdomarna få rätt information.

Om vi på något magiskt sätt skulle lösa missmatchningen, skulle det finnas jobb till alla?

– I dag finns det inte jobb till alla. Men det finns mer jobb än vad man tror.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning