Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans att skapa dans

/

Det verkar gå trögt att få koreografisugna ungdomar att anmäla sig till tävlingen Skapa Dans i Gävleborg. Hittills har bara tre deltagare anmält sig och fler måste till före anmälningstidens utgång den 11 september för att den ska bli av.

Annons

Skapa Dans har arrangerats i länet sedan 2008 och Hälsingland har legat väl framme i tävlingen ända sedan starten. Faktum är de som anmält sig hittills komemr från Bollnäs, Kilafors och Delsbo. Men det finns alltså plats för betydligt fler som vill framträda på en riktig scen i Gävle den 20 september.

– Det här är ju en tävling som riktar sig till alla ungdomar med ett dansintresse. Vi vill hitta unga med ett eget driv. Man måste inte ha gått i dansskola i flera år, det räcker att ha dansat i vardagsrummet, säger Malin Frisk, Hudiksvall, projektledare i Skapa Dans.

Det tävlingsjuryn tittar på är inte främst hur tekniskt duktig dansaren är utan den koreografiska idén, utnyttjandet av scenen och kontakten med publiken är viktigare.

– Många kommuner har slopat danssommarjobben och det har inte varit så många dansrelaterade evenemang i år, det kan vara några av orsakerna till att så få anmält sig, tror Malin Frisk.

Hon hoppas att den utökade ansökningstiden ska ge resultat, för tävlingen är viktig för regionens dansliv och en möjlighet att utveckla det egna skapandet i ett professionellt sammanhang.

Fredag 11 september alltså, sista chansen att komma med!

Mer läsning

Annons