Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilfantaster på turné genom Hälsingland

/

På motorhistoriska dagen lördag 6 juni, tar Hälsinglands fordonshistoriker med sig medlemmar och anmälda på en tjugosex mil lång utflyktsturné genom landskapet.

Annons

Avresa sker från Rådhustorget i Söderhamn redan klockan sex på nationaldagsmorgonen. På vägen stannar man till i Bollnäs, Arbrå, Järvsö och Färila innan man vid tiotiden väntas nå ett av delmålen, gruvan i Los. Under resan hålls frågesport för alla deltagare där frågorna kommer handla om de olika orter och platser man befinner sig på.

Efter besöket i Los kör man vidare till Fågelsjö där det blir lunch för de som anmält sig, innan man avslutar dagen på Jim Reeves-museet i Woxna med prisutdelning till frågesportsvinnaren. Även fast anmälningstiden har löpt ut är alla fordonsentusiaster välkomna att hänga med ut på vägarna.

– Det är fritt att haka på om man vill, och vi hoppas folk står och vinkar åt oss efter vägarna, säger Lasse Söderqvist.

Lars Snellman förklarar varför entusiasterna i Hälsinglands fordonshistoriker arrangerar dagar som denna.

– Det är kärleken till gamla bilar, och så är det mycket trevligt folk. Det är ju egentligen kulturhistoria som möter kulturhistoria med bilarna vi åker och platserna vi besöker.

Mer läsning

Annons