Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked kring sparförslag först om två veckor

/
  • Landstingsdirektör Svante Lönnbark störs inte av att delar av hans sparplan läckt ut.

Efter förra veckans läcka om landstingsdirektörens sparplan ges nu ett klart besked.
29 april ska den strategiska planen presenteras. Fram tills dess är locket på.

Annons

Enligt landstingsdirektör Svante Lönnbark ligger ingen sparplan färdig.

– Vi arbetar med den in i det sista. Det är ju en föränderlig materia vi har att arbeta med. Vi påverkas av vad som händer i omvärlden.

Det är flera månader sedan landstingsdirektörens strategiska plan skulle presenteras. Oppositionen har misstänkt att nya majoriteten skulle rensa bort de kontroversiella delarna. Vid förra landstingsfullmäktige gavs inga besked om när och hur.

Förra veckan kunde hälsingetidningarna berätta att landstingsrådet Björn Brink (C) vid ett möte med Svenskt Näringsliv sagt att en nedläggning av BB i Hudiksvall och sammantaget en halvering av verksamheten vid Hudiksvalls sjukhus ingår i planen.

Samma dag gick landstinget ut med ett pressmeddelande där 29 april fastslogs som dagen för offentliggörandet. Landstingsrådet Tommy Berger (S) hänvisade dit och lade fram tills dess locket på.

– Vi ser ingen anledning att innan dess diskutera enskilda förändringsförslag utan vill att tjänstemännen får arbetsro att anpassa förslagen efter det ekonomiska läget, förklarade han.

Svante Lönnbark skrattar när han får frågan om Björn Brinks frispråkighet skadat processen med att ta fram den strategiska planen.

– Inte det minsta. Vi jobbar på.

Mer läsning

Annons