Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Behovet ökar av mottagning i Söderhamn"

Enligt landstingsdirektörens strategiska plan är barn en prioriterad grupp.
Det är omöjligt att hålla med om eller förstå, anser överläkare Jörn Delvert, eftersom barnen drabbas av så stora neddragningar.

Annons

Jörn Delvert arbetar vid barn- och ungdomssjukvårdens mottagning i Söderhamn. Den 20 maj ska landstingsfullmäktige besluta om en nedläggning av mottagningen.

Jörn Delvert ser det som högst irrationellt att först besluta om stängning av en mottagning och sedan i den strategiska planen föreslå en nedläggning av slutenvården för barn och ungdomar i Hudiksvall.

En nedläggning av slutenvården i Hudiksvall ger ett större behov av öppenvård och mottagningsverksamhet i södra Hälsingland. Därför borde strategiska planens förslag innebära att mottagningen blir kvar i Söderhamn.

Nu skriver Jörn Delvert till sin divisionschef Roger O Nilsson och sänder brevet för kännedom till landstingsdirektör Svante Lönnbark, landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) och sex chefer.

Nedläggningen i Söderhamn innebär att man stänger länets enda barncentrum med utvecklat samarbete mellan barn- och ungdomssjukvård, barn- och ungdomspsyklatri och habiliteringsverksamhet. Det rimmar inte heller med att barnen ska prioriteras, skriver Jörn Delvert.

Mer läsning

Annons