Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärrazzia efter brottsmisstanke

/
  • Fyra personer från hälsingland som arbetar inom bärbranschen är misstänkta för skattebrott.

Åklagaren vill inte kommentera gårdagens polisinsats i Hälsingland.

Men enligt uppgifter till tidningen är fyra personer inom bärbranschen misstänka för grov ekonomisk brottslighet.

Annons

I en gemensam insats från skattebrottsenheten, Skatteverket och Kronofogden slog ett tiotal poliser på tisdagsförmiddagen till mot tre adresser i Hälsingland och en adress i Stockholm.

Målet var att hämta in fyra personer misstänkta för ekonomisk brottslighet till förhör, tre män och en kvinna. Enligt polisen är personerna hemmahörande i olika delar av Hälsingland.

Den åklagare som ansvarar för utredningen är dock mycket förtegen om händelserna.

– Jag kan inte kommentera någonting. Ärendet är belagt med sträng sekretess, säger Stig Ernsund, specialist på ekonomisk brottslighet vid Åklagarkammaren i Uppsala.

Att uppgifterna om razzian mot hälsingarna läckte ut till media anser han olyckligt, eftersom det kan komma att försvåra utredningen.

– Egentligen skulle inget av det här ha sipprat ut. Men någon har tydligen glappat, säger han.

Efter förhör kunde tre av de misstänkta hälsingarna släppas redan under tisdagen. Enligt uppgifter till tidningen hölls däremot en av personerna kvar över natten.

Samtliga är inblandade är delgivna misstanke om skattebrott och för att ha lämnat felaktiga uppgifter i sina deklarationer. Hur stora summor brottet rör vill varken polis eller åklagare gå in på.

Mer läsning

Annons