Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandystjärna talar om sitt funktionshinder

/
  • Bandylegenden Pelle Fosshaug har fått en ADHD-diagnos och är noga med hur han strukturerar upp sin vardag för att kunna leva ett harmoniskt liv.

Torsdagen den 3 september kan i Gävle alla intresserade höra bandyspelaren Pelle Fosshaug tillsammans med journalisten Annika Sundbaum-Melin tala om för- och nackdelar med att ha ADHD.

Annons

För tredje året bjuder landstinget tillsammans med kommunerna i Gästrikland in allmänheten till en psykiatrimässa. Under onsdag och torsdag är temat i Konserthuset i Gävle den här gången neuropsykiatri.

Det handlar om till exempel om ADHD, autism och Aspergers syndrom, både bland barn och vuxna.

Pelle Fosshaug och Annika Sundbaum-Melin har själva diagnosen ADHD. Den skivdebuterande sing/songwritern Lenah berättar både på mässan och i sina sångtexter om hur det är att leva med ADHD.

Den populäre författaren och föreläsaren Pelle Sandstrak talade redan på förra årets mässa om sitt liv med Tourettes syndrom, även det en neuropsykiatrisk diagnos. Nu kommer han tillbaka.

Många av programpunkterna under dagen handlar om behandlingar och andra projekt för att hjälpa personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Ett företag driver arbetsträning i samarbete med Ikea. Landsting, socialtjänst och arbetsförmedling i Linköping samarbetar kring personliga coacher som hjälper de funktionshindrade att individuellt anpassa och kombinera behandling och andra insatser.

Mer läsning

Annons