Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babben Larsson på turné i Hälsingland: "Målet är att ha några lokala skämt från alla ställen"

/
  • Babben Larsson åker på turné med

Komikern Babben Larsson drar ut på turné landet runt och gör fyra stopp i Hälsingland. Standup-showen "Expedition Babben" går ut på att upptäcka ny mark där hon tidigare aldrig varit.

Annons

En ny standup-turné med Babben Larsson kommer i februari att stanna till i Ytterhogdal, Söderhamn, Tallåsen och Jättendal. Showen grundar sig på idén att komikern ska besöka fyra nya orter i alla Sveriges 25 landskap.

– Det blir lätt att man åker till samma ställen hela tiden. Det var även därför jag döpte turnén till "Expedition Babben", för att jag åker till lokala bygdegårdar och Folkets hus på mindre orter som jag inte varit på förut, säger Babben Larsson.

Hemma hos henne hänger en Sverigekarta på väggen. På den har hon placerat ut nålar på alla platser hon haft föreställningar. Just nu sitter runt 180 stycken på kartan och efter turnén räknar hon med att få placera ut minst hundra till. Några av nålarna märker redan ut orter i Hälsingland, däribland Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal och Iggesund.

– Men i Söderhamn har jag inte varit vilket är lite konstigt, eftersom det är rätt stort. Det är också det största stället jag kommer att besöka på den här turnén. Det enda jag vet om Söderhamn egentligen är att Monica Törnell bor där. Hon var en stor idol när jag var liten och hade drömmar om att bli artist. En gång ställde jag upp i en amatörtävling hemma på Gotland med en låt av Monica. Det blev en andraplats.

Läs också: Dialektstarka Babben imponerade

I det fullspäckade turnéschemat finns det ingen tid till sightseeing under stoppen. Men det finns andra anledningar till att läsa på om Hälsingland inför besöken.

– Jag ska försöka bevaka lite lokala tidningar för att se vad som händer på orterna. Målet är att ha några lokala skämt från alla ställen jag åker till.

Alla skämt till föreställningen är inte färdigskrivna än. Bäst blir det om allt är så färskt som möjligt menar hon. Men showen kommer att göra ett djupdyk ner i hennes privata liv.

– Den kommer att handla om mig och var jag befinner mig i livet. Jag har en dotter som är student, jag är singel och snart 60 år. Det blir lite blandat mellan nytt och gammalt, lokalt och allmänt. Och så blir det några favoriter i repris.

Turnén sträcker sig genom 25 landskap, med minst fyra orter i varje. Projektet är så stort att det inte finns något slutdatum fastställt ännu.

– Jag räknar med att det kommer ta ungefär två år, med fyra turnéer. Men jag kände att det här är ingenting som någon annan gjort förut och jag brinner verkligen för den här idén.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons