Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppad chef får inte skulden

Uppsägningarna av landstingets läkarsekreterare skjuts på framtiden.
– Nu måste vi först fokusera på att patienterna inte drabbas och att läkarsekreterarna får en dräglig arbetssituation, säger förvaltningschef Kenth Larsson.

Annons

Förra årets omorganisation skulle leda till en minskning med nästan 100 tjänster. Så långt har landstinget ännu inte kommit.

– Vi kommer inte att skynda på det nu, säger Kenth Larsson.

Däremot blir det inte direkt några utökade resurser, jämfört med nuläget, för att komma till rätta med den situation som läkarsekreterarna själva kallar kaotisk och som kritiserats både ur arbetsmiljö- och patientsäkerhetssynpunkt.

Det tar alldeles för lång tid innan läkarnas noteringar skrivs in i patientjournaler. Kallelser blir försenade och remisser tappas bort.

– Vi kommer att göra punktinsatser för de verksamheter som har extra långa skrivtider för journaler. Sedan finns det arbetsuppgifter som kan göras av andra än läkarsekreterare, till exempel arkivering och scannring.

Christina Dahl, chef för läkarsekreterarnas hårt kritiserade nya centraliserade organisation, lämnar nu sitt uppdrag.

– Det har varit ett tufft år för Christina och jag har full förståelse för att hon känner att hon vill kliva av, säger hennes chef Kenth Larsson.

Han tycker inte att hennes arbete varit ett misslyckande.

– Det här är inte en enskild persons misslyckande, utan för alla som arbetat med att skapa den här organisationen.

Mer läsning

Annons