Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen slår tillbaka

Den kritiska rapporten om Arbetsförmedlingen gick inte spårlöst förbi. I dag går analyschef Clas Olsson i debatt med Svenskt Näringsliv i Tv4:s morgonsoffa.

Annons

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har i dagarna presenterat en rapport där Arbetsförmedlingen kritiseras på flera punkter.

Drygt 50 procent av 3 818 tillfrågade av SN:s medlemsföretag anlitar inte Arbetsförmedlingen vid rekrytering av anställda. Många är missnöjda med service, resultat samt kompetensen hos de arbetssökande.

I dag, torsdag, får SN svar på tal. Då slår sig Arbetsförmedlingens analyschef Clas Olsson ner i Tv4:s morgonsoffa för att debattera med arbetsgivarsidan.

Clas Olsson är kritisk till rapporten, anser att den nedvärderar Arbetsförmedlingens arbete. Viss kritik är indirekt riktad mot regeringen, eftersom det är därifrån som Arbetsförmedlingen får sina direktiv.

Olsson är inte förvånad över att företag inte anlitar Arbetsförmedlingen för att hitta anställda:

- Det är inget självändamål att all rekrytering ska gå via oss. Kontakter är viktiga. Vi är störst på arbetsförmedling och ser bemanningsföretagen som ett komplement. Men vi har olika uppgifter, säger Clas Olsson.

Kravet på ökad privatisering avvisas:

- Bemanningsföretagen lyckas inte bättre än vi. Jag tror att kravet på privatisering handlar om att man vill slussa över vårt personalanslag på fem miljarder till den privata sidan, säger han.

Mer läsning

Annons