Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlarna underkänner jobbpolitiken

Arbetsförmedlarna anser att dagens arbetsmarknadspolitik riskerar att leda till högre arbetslöshet istället för tvärtom. Detta visar en undersökning som Fackförbundet ST har låtit genomföra.

Annons

Minskade ekonomiska resurser inom arbetsförmedlingarna, minskat antal personal, felaktiga och för få åtgärder. Det är bakgrunden till att många av landets arbetsförmedlare inte tror att de kommer att klara sitt uppdrag att förmedla jobb eller stödinsatser till arbetssökande framöver. Detta visar en enkätundersökning som fackförbundet ST har låtit genomföra bland drygt 2 200 av sina medlemmar.

Fackförbundet ST föreslår nu en rad åtgärder för att minska jobbkrisen, berättar man i ett pressmeddelande. Bland annat vill man se ökade resurser till arbetsförmedlingen, mer arbetsmarknadsutbildning, fler praktikplatser och färre som man anser meningslösa kontroller.

Även i Gävleborg känner många arbetsförmedlare av den pressade situationen. Arbetsförmedlarna blir färre samtidigt som de får allt fler arbetsuppgifter, berättar Lars-Göran Ståhl, vice ordförande för Fackförbundet ST i Gävleborg och Dalarna.

 

 

Mer läsning

Annons