Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aprilskämten duggar tätt idag

Ta allt du ser och hör med en nypa salt idag! Det är första april och man kan inte lita på någon. Ja, utom på helahälsingland.se då förstås. Här kan du läsa om hur tidningarna och radio skojat under morgonen med sina läsare och lyssnare.

Annons

I Hälsingland är vindkraft något som engagerar, det har både Hudiksvalls Tidning och Ljusdals-Posten tagit fasta på. Båda tidningarna berättar om storslagna planer på mycket centralt belägna vindkraftsparker. I Ljusdal planeras enligt vindkraftingenjören Windie Farm 70 vindsnurror runt Kyrksjön. De 140 meter höga snurrorna kommer knappt att märkas säger han. "Ingen tittar uppåt till den höjden". I Hudiksvall är det ett finländskt vindskraftsbolag som sägs ha lämnat in en ansökan om att bygga en vindkraftpark på Högliden. Vd för bolaget Windii-Jokerit Oy, A. Priläinen säger "Jag ser små vindkraftverk framför mig som blåser såpbubblor. Det här kan bli en dundersuccé, inte minst hos barnen."

Tidningen Ljusnan har snappat upp debatten kring bandyarenans vara eller icke vara. Nu har man hittat en finansiär till det som skulle kunna göra Bollnäs till ett svenskt bandycentrum, nämligen mannen bakom Dragon Gate i Älvkarleby. Bollnäs ska vara speciellt utvalt på grund av att det är så bra feng shui i området. Mr Li ska gå in med dryga 850 miljoner kronor skriver tidningen. Ett samarbete med Skutskär skulle kanske också kunna locka bandystjärnan Magnus Muhrén att ta jobbet som chef för arenan.

Söderhamns-Kuriren skämtar om landstingets ansträngda ekonomi som ska räddas genom att man bygger om Söderhamns sjukhus till lyxklinik för skönhetsoperationer. Efterfrågan på skönhetsoperationer är stor säger man och satsar speciellt på en avdelning enbart för män som vill göra penisförlängningar och bröstmuskelimplantat.

På sportsidorna skämtar Hälsingetidningarna om att Järvsö och Ljusdal tillsammans ansöker om att arrangera OS 2018. -Det var när vi såg de nya OS-mössorna som vi kom på idén med ett OS till kommunen, säger Soeren Goergard som står som ansvarig för ansökan.

Kvinnobad har varit en het potatis i Söderhamn i vinter. Nu satsar man på kvinnomotion berättar Söderhamns-Kurirens sportmedarbetare. Män kommer att stoppas från kommunala motionsanläggningar vissa dagar i sommar för att kvinnor ska få motionera i fred.

Sveriges radio Gävleborg berättar om att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ska få en skumbil designad Ahlgrens bilar i naturlig storlek som bröllopsgåva. Den ska gå att köra med riktiga däck och motor. Däremot ska kaross och säten var gjorda av samma sorts godisskum som Ahlgrens bilar.

Sundsvalls Tidning varnar för tuppägg. Dessa ägg riskerar enligt en kvinna i Gökböle att förstöra din sockerkaka. Ett tuppägg känns igen på att det är tyngre och att det kluckar när man skakar det.

I Gävle har man hittat en lösning för Briggen Gerda enligt Gävle Dagblad. Den stora segelskutan ska köpas av Piratpartiet och flaggas med piratflaggor för att användas i partiets valkampanj i höst.

Och Arbetarbladet varnar för att det myckna snötippandet i havet i vinter riskerar att sänka vattentemperaturen i sommar till i snitt 12 grader. För att undvika att det bilas en glaciär uppmanas medborgarna ställa upp och hämta snön och med början idag frakta bort den.

Mer läsning

Annons