Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anklagelser om falska löften

Ljög landstingsrådet Maria Aspers (MP) för länets synskadade?
Oppositionsrådet Alf Norberg (V) ställde frågan när landstingsfullmäktige ännu en gång debatterade tillgången till talboksläsare.

Annons

I mars beslutade landstingets nämnd för tillväxt- och regional utveckling, TRU, att avsluta försöket där länsbiblioteket lånat ut så kallade daisy-spelare.

Kent Sjöberg (KD) skrev då en interpellation och frågade TRU-nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C) varför det var så bråttom att avbryta försöket innan det fanns en annan lösning.

I onsdagens interpellationsdebatt sa de båda oppositionsråden Alf Norberg (V) och Patrik Stenvard (M) att det är så typiskt landstinget. Verksamheter läggs ner innan det finns något som kan ersätta.

– Vi hade inte bråttom. Det här var ett tidsbegränsat projekt som därefter skulle utvärderas, svarade Kenneth Nilshem.

Enligt Alf Norberg lovade både Maria Aspers och Carl-Ewert Ohlsson (C) att utlåningsverksamheten skulle fortsätta, när de deltog vid länsårsmötet för Synskadades riksförbund i april.

– Det var den information jag hade då. Landstingsstyrelsen förklarade för TRU-nämnden att försöket skulle fortsätta, men då hade nämnden redan tagit sitt beslut, försvarade sig Maria Aspers.

Enligt landstingsrådet Björn Brink (C) är det inte säkert att landstingsstyrelsen beslutar om att utlåningen på något sätt ska återupptas.

– Men de 100 som fått låna spelare har fått behålla dem. Så i praktiken har det fortsatt som tidigare, säger Björn Brink.

Mer läsning

Annons