Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulansupproret: Här vill personalen behålla sin jour

/
  • I Kalmar län vill ambulanspersonalen behålla jourtiden, precis tvärtemot de ambulansanställda i Gävleborg som nu är upprörda över att få jobba jour.

I Kalmar har en het debatt om jour inom ambulansen rasat. Men till skillnad från ambulanskollegorna i Gävleborg vill kalmariterna till varje pris behålla jouren.

Annons

Sedan Region Gävleborg lanserade idén att införa jour om nätterna för ambulanspersonal i länet har en storm rivits upp. Den tänkta besparingen på 4,5 miljoner kronor om året har lett till uppsägningar och mängder av insändare och debattinlägg i lokala medier.

Tanken är att regionen genom att införa jour om nätterna ska kunna frigöra mer aktiv arbetstid att lägga ut. Dessutom sker det så få uttryckningar på en del stationer om nätterna att arbetsgivaren inte tycker att det motiverar att personalen ska få fullt betalt om nätterna.

Ledare: Om ambulansmodet sprids väntar sympatiåtgärder

I Kalmar län är debatten precis tvärtom. Där vill personal behålla jouren medan Kalmar läns landsting vill göra sig av med den. Enligt arbetsgivaren är arbetsbelastningen väldigt ojämnt fördelad mellan stationerna i länet. Landstinget vill därför att personalen ska ha aktiv arbetstid på de stationer som har tyngst belastning och samtidigt ta bort dygnspassen. Debatten om jouren rasade som hårdast i Kalmar för ett år sedan.

– Vi vill säkra patientsäkerheten och arbetsmiljön. Här resonerar Vårdförbundet precis tvärtemot vad det gör i Gävleborg när det gäller jouren. Vi räknade och räknade på det och flyttade frågan högre upp i organisationen. Sedan dess ligger det på is, säger Matti Pajaujis.

Skälet till att fackförbunden och de anställda vill ha kvar jouren är personalen tycker om sina scheman som de är, enligt Matti Pajaujis.

– För en del innebär det att de jobbar sju dygn och att det är all arbetstid de har på en månad. Det är en ekonomisk fråga också. Fackförbunden har drivit upp jourersättningen centralt så att det börjar handla om ganska mycket pengar. Det gör det dyrt för arbetsgivaren att ha jour, samtidigt innebär den flera tusenlappar extra för den anställde i månaden, säger han.

Läs mer: 1 500 protesterar mot jour inom ambulansen: "Vill visa att det här berör folk"

Matti Pajaujis ger en bakgrund till varför jourfrågan är så infekterad för just ambulanssjukvården.

– Förr hade alla landsting jour och arbetsgivarna, facken och de anställda var nöjda med den lösningen. Men sedan har belastningen på ambulansvården i hela landet ökat och det har gjort att det inte fungerar länge, säger han.

Michelle Dobos Sandell är ordförande för Vårdförbundet i Kalmar län. Hon säger att medlemmarna ser väldigt olika på jouren och att det är svårt att få ihop en gemensam linje. På de stationer där det görs få utryckningar vill medlemmarna gärna behålla den, medan de som har mycket att göra hellre tar bort den. Hon försöker förklara varför medlemmar vill ha kvar jouren.

– Hur ska jag kunna ge ett politiskt korrekt svar på det? Det finns förstås de som gärna vill jobba mycket en kortare tid och dygnspass och sedan få en längre tid ledigt. Det finns en ekonomisk aspekt också, den egna ekonomin är viktig för alla. Men för Vårdförbundet är det viktigast att våra medlemmar får hälsoamma arbetstider och en god arbetsmiljö, säger Michelle Dobos Sandell.

Vårdförbundets hållning är därför att det i vissa fall är rimligt att ha jour.

– Det här är en komplex fråga. Är det stationer där det är låg beläggning är det rimligt att det är jour. På de stationer där beläggningen är hög bör arbetsgivaren planera in aktiv arbetstid. Vi tycker också att jour bör ingå i arbetstiden, säger Michelle Dobos Sandell.

Läs mer: Läsarnas egna berättelser: "Ambulanspersonalen räddade mitt liv"

Mer läsning

Annons