Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla barnpsykiatriker slutar

Hälsingland är snart helt utan barnpsykiatriker. En har slutat och de tre övriga har aviserat att de också tänker lämna sina jobb.

Annons

– Det stämmer att alla barn- och ungdomspsykiatriker i Hälsingland tänker sluta, säger Helena Björkman, verksamhetschef för länets barn- och ungdomspsykiatri. En har redan slutat, och vi diskuterar alternativa lösningar med de tre övriga, för att se vad vi kan göra för att de ska stanna kvar. Alla fyra slutar av olika orsaker. Det är en komplex fråga.

Hon har kontakt med intresserade läkare från annat håll som ersättare. Barnpsykiatriker är ett bristyrke och det är bekymmersamt att bemanna tjänsterna. Tills vidare får läkarna i Gästrikland sköta om Hälsinglands mottagningar om det skulle uppstå tomrum.

Barn- och ungdomspsykiatrins lokaler i Hudiksvall har fått kritik av Arbetsmiljöverket. En del av kritiken gäller att lokalerna inte är säkra. Landstingsstyrelsen är positiv till att bygga om hus elva på Hudiksvalls sjukhusområde, och där samla all psykiatri. Det innebär att barn- och ungdomspsykiatrin får en del av en våning i hus elva.

– Vi får större utrymme och kan jobba på ett bättre och mer ändamålsenligt sätt. Vi räknar med att kunna flytta in om ett år, säger Helena Björkman.

Mer läsning

Annons