Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allianspartierna kräver Mårtenssons avgång

Centerpartiets tre allianspartier i Ovanåker, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet, kräver nu det Centerpartistiska kommunalrådet Björn Mårtenssons omedelbara avgång.

Annons

Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har framfört ett muntligt krav till Centerpartiet att det Centerpartistiska kommunalrådet Björn Mårtensson ska avgå med omedelbar verkan.

Centerpartiets fullmäktigegrupp har tidigare uttalat sitt fortsatta stöd för Björn Mårtensson. Nu kommer fullmäktigegruppen att samlas till krismöte på söndag kväll.

Enligt Karl-Evert Hellsén är söndagskvällens möte påkallat av att alliansen nu hotas spricka samt att han själv och flera ledamöter velat träffas för att stämma av läget.

På måndag kväll inbjöd Folkpartiet Moderaterna och Kristdemokraterna till stormöte i frågan om Björn Mårtenssons fortsatta uppdrag.

- Det var ett enigt möte som bad oss framföra de här åsikterna, säger Kent Olsson (FP).

- Att vi hittills legat lågt beror helt enkelt på att vi hoppades att Centern skulle ta tag i det här, säger Bertil Eriksson (KD).

Enligt Mikael Jonsson (M) finns det ingen tvekan till kravet på Björn Mårtenssons avgång..

Enligt samtliga tre partiföreträdare är det ingen tvekan om att de kommer att upplösa alliansen med centern om inte Björn Mårtensson avgår.