Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansens förslag för ny framtidstro

Alliansen Söderhamn har nu, för första gången i Söderhamns kommunpolitiska historia,

lagt fram ett alternativt budgetförslag för den kommande perioden 2012-2015. Vi vill med detta förslag visa att det är alliansen som har de framtidsinriktade idéerna för Söderhamns kommun.

Det nuvarande vänsterstyret har inte aviserat någon förändring i den politik som har skapat dagens problem. Vi är övertygade att Söderhamns kommun behöver en nystart. Alltför länge har kommunen drabbats av neddragningar och nedskärningar.

Alliansen har under hela arbetet med framtagandet av denna budget utgått från de gemensamt slutna punkterna i Ranbo-överenskommelsen.

Vi föreslår bland annat följande i vårt budgetförslag:

• En sommarjobbsmiljon – fler unga måste få möjlighet att i tidigare ålder uppleva sitt första

jobb.

• Förstärkta resurser för förbättrat väg- och fastighetsunderhåll – kommunens vägnät och fastighetsbestånd har alltför länge dragits med undermåligt underhåll.

• Kraftigt ökade resurser till kommunens skolverksamheter, för bland annat förbättrad lärartäthet – alliansen vill satsa 25 miljoner kronor för att förbättra skolverksamheterna och lärartätheten i kommunen.

• Förstärkta omsorgsverksamheter – alliansen vill i kombination med införandet av lov (lagen om valfrihetssystem), och resurstillskott om 15 miljoner kronor förbättra och stärka Söderhamns omsorgsverksamheter.

• Mindre byråkrati - ökat utrymme för välfärdens kärna – alliansen vill tillskapa utrymme för de ovan nämnda utgiftsökningarna, med effektiviseringar och besparingar, främst genom minskad byråkrati, detta kan även göras som effektiviseringar i nämndernas verksamheter, eller att fler verksamhetsområden läggs ut på annan drift.

• Ansvarsfulla investeringar för nytt äldreboende och nya gymnasielokaler – alliansen vill mot slutet av budgetperioden se över möjligheterna till nybyggnationer av ett modernt äldreboende och moderna gymnasielokaler.

 Alla dessa punkter visar vari alliansens viljeinriktning ligger. Vi vill satsa mer på Söderhamn samtidigt som vi kan bedriva en ansvarsfull ekonomisk politik. Söderhamn förtjänar mer än hög arbetslöshet och stort utanförskap, alltför dåliga skolresultat och få valmöjligheter inom äldreomsorgen. Vi vill ändra på det. Vi tror att Söderhamn kan mer. Söderhamn måste återigen få inneha den framtidstro som en gång i tiden kännetecknade kommunen.

Kommunen behöver en annan kurs än den vi idag erbjuds av de tre vänsterpartierna. Alliansen Söderhamn vill tillsammans andra aktörer i kommunen – i politiken, i näringslivet och i det civila samhället – återskapa tilliten till framtiden för Söderhamn.

Vi anser att vårt budgetförslag är ett första steg mot just detta.

Magnus Svensson (C)

Pär Olof Stål (C)

Hans Sundgren (M)

Viktor Wärnick (M)

Annika Persson (FP)

Olle Persson (KD)

alliansens kommunstyrelseledamöter

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel