Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen vill skapa en hållbar politik

Först ska politikens innehåll formas med de långsiktiga och de viktigaste frågorna. Därefter ska alla erbjudas att kliva på tåget. Det är den borgerliga alliansens sätt att lösa de politiska problemen i Ljusdals kommun.

Ljusdal har i dag en politisk ledning som i praktiken saknar majoritet. Detta sedan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet förklarat samarbetet med Socialradikala demokraterna för avslutat.

Den borgerliga alliansen hade ett möte på tisdagskvällen och förklarar sig nu beredd att ta ansvar och bilda en ny politisk ledning.

Den logiska frågan är hur en ny majoritet ska skapas.

– Det viktigaste i nuläget är att skapa en långsiktighet i poltikens innehåll. Vad är det vi vill? Utan en politisk agenda har vi ingenting att förhålla oss till. Det här är betydligt viktigare än att räkna mandat, säger oppositionsrådet Lasse Molin, M.

Alliansen bjuder in övriga partier till överläggningar.

– Vi behöver inte ett nytt styre utan ett nytt sätt att leda. Vi måste få ett öppnare klimat och tydliga planer för de väsentligaste frågorna. Det bästa är naturligtvis om vi kan få någon form av enighet. Kommunens viktigaste frågor ska inte avgöras med en röst eller två. Vi måste få beslut som håller flera mandatperioder framåt, säger Lasse Molin.

En lösning brådskar, men samtidigt gäller det att skynda långsamt.

– Det finns ett motsatsförhållande i det här. Det är angeläget att lösa frågan snabbt, men det är än mer angeläget att få en hållbar lösning. Ska man starta något nytt så måste man vara övertygad och verkligen känna att det finns en stor uppslutning bakom, säger Lasse Molin.