Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen tar ansvar i badfrågan

Återigen har Socialdemokraterna med stödpartier valt att höja bidraget till utomhusbadet i Ljusne.

Annons

Dessutom föreslår man uppbyggnad av det nedbrunna inomhusbadet intill Stenbergaskolan. Båda baden är av kommunen sedan lång tid nedlagda, men det hindrar inte den rödgröna majoriteten så här i valfläskets tider.

Vi vill fortsätta stödja utomhusbadet med samma bidragsnivå som tidigare om 200 000 kronor per år men inte skjuta till 150 000 kronor ytterligare. Badföreningen har gjort ett jättejobb och gick förra året med ett överskott på över en halv miljon kronor och det är helt orimligt att skattebetalarna ska bidra till ytterligare vinst i badet. Överskottet föreningen gjorde kan exempelvis användas för att investera i badanläggningen, något kommunen inte kan eller ska göra då badet formellt är nedlagt. Vi anser att de ideella krafter som idag driver badet får ta fortsatt ansvar och då med det stora kommunala bidraget på 200 000 kronor per år, ett bidrag som egentligen inte borde utbetalas alls då kommunen och föreningen redan år 2004 kom överens om att badet skulle drivas helt självfinansierat från år 2006.

När det sedan gäller inomhusbadet har det också varit formellt nedlagt sedan en längre tid, men drivits av en annan badförening med kraftiga bidrag och subventioner från skattebetalarna. Idrottshallen ihop med badet brann ju olyckligtvis ned förra försommaren och nu är frågan vad som är bäst att göra vid återuppbyggnaden av hallen. Vi anser inte att kommunen ska ta ett nedlagt inomhusbad åter i drift, det vore ekonomiskt oansvarigt. Vi har inte råd med allt till alla.

Alliansen Söderhamn tar ansvar för kommunens ekonomi och vågar prioritera. Socialdemokraterna verkar snarare indirekt vilja köpa röster i ett enskilt valdistrikt inför höstens kommunval. Det tycker vi är olyckligt.

Jan-Eric Berger (C)

Peter Olsson (C)

Viktor Wärnick (M)

George Ayres (M)

Kent Landell (FP)

Bengt Hedman (KD)

Alliansens representanter i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel