Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen skötte ekonomin dåligt

Replik på Lars Kriss, ledarsidan (
5/6
) från Birgitta Backman, som får Svar direkt av Kriss:

Vi vet alla hur Alliansen skötte regeringsuppdraget med skattesänkningar som ledde till att inga investeringar i välfärden kunde göras när pengarna tog slut. Då började man med utförsäljningar av våra tillgångar till underpriser, och när de pengarna också var slut började man med nedskärningar inom bland annat vård och omsorg, och när de pengarna var slut så började man med utförsäkringar av sjuka i stället för rehabilitering.

När även de pengarna var slut uppfann man Fas 3 där man placerade arbetslösa som gratis arbetskraft i stället för att ge arbetsmarknadsutbildning. Fas 3 är Sveriges största arbetsgivare. Många är fast där ännu. Och vet ni vad? Moderaterna lovar att fortsätta på den linjen om de får chansen igen, och naturligtvis hänger resten av Allianspartierna med på det tåget igen och nu tillsammans med SD som stödparti.

Skrämmande tanke, eller hur? Men det kan vi tillsammans se till att det inte blir så. Nu görs investeringar som varit eftersatta och det går bra för Sverige vilket tydligen svider ordentligt hos högern. Nu försöker de skrämmas, men ingen går på det längre. Minnet är inte så kort!

Birgitta Backman

Svar direkt

Alliansregeringens främsta styrka var att politiken gjorde det mer lönsamt att gå från arbetslöshet till arbete och att antalet sysselsatta ökade. Tyvärr var alliansregeringen inte lika framgångsrik när det kom till att öka BNP per capita, vilket får ekonomiska konsekvenser nu när sjuktalen återigen ökar under rödgrönt styre.

Lars Kriss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel