Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen räddar Kustbevakningen

Vi är stolta över att kunna meddela att vi nu förstärker anslaget till Kustbevakningen.

Nya Moderaterna värnar om Kustbevakningen som dagligen genomför viktiga insatser längs våra kuster och sjöar, inte minst i Gävleborgs län. Beskedet innebär att myndigheten kommer kunna dra tillbaka varslet vilket självklart är ett mycket glädjande besked för de anställda.

Nya Moderaterna har arbetat hårt med att hitta en lösning ända sedan myndigheten aviserat kommande ekonomiska underskott i sitt budgetunderlag. Kustbevakningen tilldelas nu ett tillskott om 56 miljoner kronor i höständringsbudgeten och ytterligare sammanlagt 87 miljoner kronor över de kommande två åren.

Vi har tillsammans med våra alliansvänner tagit fram resurser genom att prioritera satsningar av detta slag framför S förslag om utbyggnad av bidragssystem. På detta sätt bygger vi ett starkt Sverige som står rustat för de utmaningar som komma skall.

Vi kräver nu klara besked från Socialdemokraterna i Gävleborg. Vad händer med Kustbevakningen om vi får en mörkröd regering efter valet i höst?

Tomas Tobé (M)

riksdagsledamot

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot

Lars Beckman (M)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel