Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allhelgonahelg medkaffetält utanför kyrkan

På fredag lördag blir alla som besöker Bollnäs kyrka bjudna på kaffe och bulle.
- Vi vill göra någonting extra för församlingsborna, säger Ulf Eriksson, idékläckare och vaktmästare vid kyrkan.

Ulf Eriksson ägnade några timmar på onsdagen åt att resa ett tält mellan kyrkan och pastorsexpeditionen. Det är där kaffet kommer att serveras.

Till sin hjälp hade han brorsan Peter, som fått låna tältet av Hällbo IF.

Bröderna Ulf och Peter Eriksson drev tidigare Källers Karameller, numera är Peter pepparkaksbakare på Arbrå Ångbageri i Bollnäs medan Ulf ägnar sig åt vaktmästeri i Bollnäs–Rengsjö församling.

Redan klockan sex på fredagsmorgonen kommer Ulf att stå vid tältet med nybryggt kaffe och bullar. Så färska att de fortfarande är varma, får vi hoppas.

Framåt eftermiddagen stänger han tältet, men öppnar igen klockan åtta på lördagsmorgonen.

På fredag kommer dessutom folk från kyrkogårdsförvaltningen att finnas på plats vid tältet, för att svara på frågor om gravskötsel och liknande.

Allhelgona är en helg under året som lockar ett stort antal besökare till kyrkorna. Människor kommer för att göra fint på gravarna och tända ljus för sina anhöriga.