Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vill älska och bli älskade

Jag är uppfödd och uppväxt i Söderhamn. Varför tycker jag att RFSL Hälsingland behövs? Egentligen önskade jag att det inte behövdes, men med dagens samhälle och normer så behövs det mer än någonsin.

Annons

Varför engagerar jag mig i det här? Jag har en son som är bög. En son som jag är så otroligt stolt och tacksam över.

Han lever ett helt normalt familjeliv med pojkvän och hund, han har aldrig mött motstånd i sin egen familj, utan vi har alla varit otroligt stolta och alltid stöttat honom. För stöttning det har alltid varit en självklarhet i vår familj och släkt.

Att stötta våra barn i livet är väl något helt naturligt som vi alla gör. Det som har varit kämpigt för oss är trots att Söderhamn är litet och alla känner alla i stort sett, så har inte glåporden som jävla bög, bögmorsa, fikus äckel, med mera, har uteblivet. Det föll sig naturligt att sonen flyttade ifrån Söderhamn och sökte sig till en storstad för att där vara anonym.

Jag vill att alla ska kunna bo kvar i sin stad, det skall vara naturligt att få respekt oavsett.

Dagens normer bör förändras och innefattas av alla olika människor oavsett om du är en hbtq-person.

Därför tycker jag att det här är så viktigt, RFSL Hälsingland bör finnas, tänk om det funnits när jag stod där på 90-talet och visste varken ut eller in.

Jag engagerar mig i det här för att min önskan är att vi i framtiden skall kunna leva tillsammans utan att kämpa för våra mänskliga rättigheter och för rätten att få älska vem man vill, känner jag att jag är född i fel kropp, ska jag ha rätt att få ändra det, utan att framstå som ett monster i andras ögon.

Känner jag att jag är homosexuell ska jag kunna få vara stolt över det, vi har alla lika värde. Vi vill alla älska och bli älskad.

Maritha

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons