Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla varsel ger inte arbetslöshet

Svar till Arbetslös (6/9).

Jag förstår din reaktion och besvikelse, när du får motsägande uppgifter i media om förhållandena på arbetsmarknaden.

Men jag vill påstå att du fortfarande har chanser att få ett nytt arbete. Det besked du fick på arbetsförmedlingen att arbetsmarknaden faktiskt ser ganska ljus ut är korrekt, även om den snabbt uppkomna världsekonomiska oron kan få effekter även på företag i vår region.

Vår prognos över utvecklingen på arbetsmarknaden pekar också på att arbetslösheten under 2011 och 2012 kommer att minska. Att ett varsel om uppsägning lämnas in behöver inte betyda att berörd personal blir arbetslösa. Många företag lämnar offerter på olika jobb, men vet inte om de kommer att få uppdragen. Innan man vet hur det blir kan det i vissa fall bli aktuellt att lämna in ett varsel, som sedan blir föremål för förhandlingar med fackliga organisationer. Ett varsel kan alltså fungera som en gardering inför en oviss framtid. Resultatet av förhandlingarna ser ofta annorlunda ut än det varsel som lämnats in.

Information om det varsel som du refererar till kom till min kännedom vid lunchtid dagen innan det offentliggjordes i media. I kombination med de regler vi har att hålla oss till vid inkomna varsel varken kunde eller fick arbetsförmedlarna gå ut med information om detta till våra kunder.

Margaretha Mörtsell

arbetsförmedlingschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel