Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla snackar Broberg

Bandytempen har stigit i Söderhamn efter Brobergs bragdmatch i måndags. Helahälsingland har känt på stämningen inför de återstående matcherna.

Annons

– Det är ju skitkul! Det är galet! Vi är bra på sport i allmänhet men vi har våra två elitlag och det betyder mycket för vår självkänsla att det går bra, säger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S).

Utgången av torsdagens match har han svårt att tippa men på lördag tror han att Broberg vinner med 5-4.

Det ökade bandyintresset har lett till febril aktivitet på Brobergs kansli på Köpmangatan. Helena Larsson svarar på många telefonsamtal.

– Många har ringt för att boka plats i klubbstugan. Det var kaos redan på tisdagen.

På kansliet sitter också Svenne Olsson som är i färd med att göra upp med en matchsponsor när Kuriren tittar in. Brobergs tränare är övertygad om en bra publiksiffra på lördag även om matchen sänds på tv.

– Jag vet att det redan är två-tre bussar från Sandviken anmälda och så kommer det fler söderhamnare. Det är roligt, det här visar att det finns ett latent bandyintresse i Söderhamn när det börjar dra ihop sig, säger Svenne Olsson.

Visst lär det bli fler söderhamnare på Hällåsen. Bara några meter från kansliet stöter vi ihop med två 14-åringar som fått en släng av bandyfebern.

– Jag ska nog gå upp. Tidigare brukade jag gå oftare men på lördag går jag nog upp, säger Anton Sjöberg.

Längs promenadstråket möter vi Ulf Nordqvist som är en hängiven, men även luttrad Brobergssupporter.

– Man har ju följt med i flera år nu och tidigare har de ju åkt ut i kvarten. I morgon blir det nog svårt men på lördag har de chansen.

Kuriren träffar också på poliserna som bevakade måndagsmatchen. Under onsdagen bedrev de spaning i centrum men hann med att berätta att det pratas mera bandy på stationen.

– Det var en fantastisk match, det var väl ingen som trodde att de skulle vända när de låg under med 2-5. Det var mäktigt. Ordningsmässigt var det inga problem, säger Mikael Nyström som agerade arenabefäl.

Håller du på Broberg?

– Njaa, jag ska vara opartisk... Men visst håller jag på Broberg.

För att försöka åstadkomma en balanserad artikel och hitta en röst som inte håller på Broberg så beger vi oss till Cfl. Där träffar vi Magnus Lemoine som jobbar på Högskolan i Gävle. Som Gävlebo är inte bandy hans förstasport men han håller ändå ett öga på bandyn.

– Hahaha, jag tror Sandvikenborna hade räknat med att det skulle gå ganska lätt. Det var nog en nyttig tankeställare för dem. Jag tror nog att de kommer vara peppade och att Sandviken tar hem de resterande matcherna, säger han och lägger till att han är SAIK:are.