Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla klubbar får elitlicens

Bollnäs och Broberg varnades av Svenska bandyförbundet. Nu har elitlicensen beviljats.

I höstas fick Bollnäs, Broberg, Kungälv, Sandviken och Vetlanda en varning av Svenska bandyförbundets ekonominämnd. På tisdagen meddelades dock att klubbarna, som granskats extra hårt under vintern, beviljas elitlicens inför nästa säsong.

– Vi har beslutat att ge elitlicens till de fem varnade klubbarna, säger Jonas Nygren, ordförande i Svenska bandyförbundets ekonominämnd, till svenskbandy.se.

– Våra beslut har fattats efter granskning av föreningarnas ekonomi, det vill säga periodbokslut, prognoser för året, utkast på budget för kommande år och inte minst de handlingsplaner föreningarna har tagit fram och som visar hur de skall säkerställa en god ekonomi. Vi har till viss del gjort granskningen på kammaren men också vid möten både med de ansvariga för klubbarna och med klubbarnas revisorer.

Ny text kommer.