Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kan sjunga för välgörenhet i Edsbyn – kören skramlade till UNHCR

Tre körer. En välgörenhetskonsert. Under söndagen sjöngs det för UNHCRs räkning i Edsbyns Missionskyrka.

Flyktingsituationen hamnade fokus när Alla kan sjunga kören höll sin årliga vårkonsert i Edsbyns Missionskyrka. Genom fri entré och frivilligt uträdde samlade man ihop pengar till UNHCR.

– Vi kände att det här var någonting som behövdes för att hjälpa till. Tidigare har vi samlat ihop ganska mycket pengar till ett barnhem, men nu kände kören att det var UNHCRs tur. Vi har hört mycket gott om dem, säger körens ledare Emma Uddas.

Vårkonsertens tema gick i musikalernas tecken och klassiker ur Chess, Mamma Mia och Grease spelades. Utöver Alla kan sjunga kören uppträdde även två barnkörer, vilka Emma Uddas också är med och leder. De fick också sällskap av kvällens gästartist Peder Olsen. Efter konserten bjöds besökarna på bubbel och snacks.

Emma Uddas berättar att hon inte satt upp något mål för kvällens insamling, i stället ser man positivt på varje krona som trillar in. När kvällen var slut hade drygt 4000 kronor samlats in. Emma är nöjd med tanke på att publiken bestod av 80 personer.

– Musik och kör ger människan väldigt mycket tillbaka. Välgörenhet är ett måste för oss som lever i en sådan bra värld och ett så bra samhälle, säger Emma Uddas och fortsätter:

– Redan nu funderar vi på att komma tillbaka med samma program och koncept till hösten.