Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kan hamna på båren

När ambulansen drogs in, från längst bort belägna Ramsjö och Los, protesterade de som bor där med all sin kraft. Nu verkar det som om hela Hälsingland valt fel bostadsort, sedan urminnes tider.

Bakom knuten, Fattig-Sverige. När ambulansen drogs in, från längst bort belägna Ramsjö och Los, protesterade de som bor där med all sin kraft. Ljusdals kommun och ambulanspersonalen deltog, men övriga Hälsingland deltog i bakgrunden tillsammans med de flesta förtroendevalda. Av förtroendevalda Margareta Bergqvist, (MP), Färila, fick vi då en antydan om att vi själva valt bostadsort, och därmed skylla oss själv. Nu verkar det som om hela Hälsingland valt fel bostadsort, sedan urminnes tider.

Sedan har mammografin och gynavdelningen i Ljusdal plockats bort. Resan fortsatte resan mot Hudiksvall och kommande mödrars säkerhet. Här inträffar något positivt, fullskrivna insändare, med läkares underskrifter, som nu sällar sig till landskapets medborgare, för att sätta stopp för Hälsinglands utarmning inom sjukvården. Den sistnämnda yrkeskåren, är den som vet hur människokroppen fungerar för ett fortsatt liv.

Politiker, skärp er, för nästa gång kanske det är ni som ligger på båren.

Finanskrisen kom mycket lägligt, nu kan allt skyllas på den. Det är knappt ett år sedan Littorin och Borg i regeringen, kommenterade att det går bra för Sverige, det går så det ryker. Konstigt, med den kunskap som lärda män och kvinnor i styrande ställning borde ha. Nu kommer funderingarna, var fanns framförhållningen och insikten om hur ekonomin fungerar i värden. Nu vet alla hur det står till, men en sak är säker – det är inte fotfolket som skapat detta kaos, utan siffernissarna i USA och Sverige med överdriftspolitik utan framtidstankar. Detta, kan heller inte förra regeringen frånsäga sig ansvaret för, processen har pågått i många år.

Sparar det mest glädjande till sist: hälsingarna protesterar nu med insamlingslistor för den före detta tandläkaren, numera direktören i landstinget Svante Lönnbarks avgång. Såg i tv att man vänder på varenda sten för att hitta möjligheter till besparingar inom landstinget. Kanske hittar man den sten där de tolv månadslönerna till förre ambulanschefen Peter Bergh ligger. Han utlovades, trots uppsägning på egen begäran denna favör. Det är många som inte glömt resan till Kanada, där det bland annat ingick att lära sig att lyssna.

Till allt elände kommer kostnaderna för den helt självklara socialhjäpen att öka för Sveriges kommuner, en del på grund av a-kassans och försäkringskassans nyuppfunna snåriga regler.

Leif Jönsson

Ramsjö

med hopp om ett enat Hälsingland.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel