Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla hjärtans dag för nära och kära

Det borde vara alla hjärtans dag varje dag.

Inte för blommorna och chokladen utan för att vi tar oss tid för nära och kära. Det viktigaste i livet är trots allt familjen, barnen och de vi tycker om. Vi vet att det är svårt att få ihop vardagen med arbete, familj, vänner och fritid. Kristdemokraterna vill göra det enklare att få ihop det.

Vi vill se en utbyggd och mer flexibel föräldraförsäkring med trettio dagar till och fritt uttag av dagarna upp till tre år. Utökad rätt till tjänstledighet upp till barnet är tre år. Möjlighet att ta ut föräldradagar fram till barnet är 18 år. Vi vill minska barngruppernas storlek genom att höja taket i maxtaxan samtidigt som kommunen och staten skjuter till mer pengar.

Vi behöver se barnen i tid, både föräldrar, i förskola och skola. Att uppmärksamma svårigheter tidigt underlättar för barnens utveckling. Att satsa på familjen är väl investerade medel. Då menar jag både för privatpersonen och för stat och kommun. Så gör vi Sverige till världens bästa land att växa upp i varje dag – inte bara på alla hjärtans dag.

Jennie Forsblom

Kristdemokraterna Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel