Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla fick inte information

Under tisdagen stängdes vattnet av på Bollnäs Sporthall liksom i bostadshusen längs Alirgatan och Polacksgatan. Orsaken var en vattenläcka.

Det var på långfredagsförmiddagen som en bula syntes på vägen nedanför Bollnäs Sporthall. Men först på tisdagen satte arbetet med att laga läckan i gång.

Under eftermiddagen lokaliserades läckan, lagades och vid 16-tiden kunde man sedan koppla på vattnet igen.

Informationen om arbetet meddelades både Bollnäs Bostäder och HSB. Men på Alirgatan finns helt fristående bostadsrättsföreningar och dessa meddelades inte.

– När jag frågade bovärden så hade han ingen aning om vad som var på gång, säger Elvy Wallin som bor på Alirgatan.

– Men han var fly förbannad, fortsätter hon. Det var bara tur att ingen höll på att tvätta i tvättstugan.

– Informationen om det här har gått ut till både Bollnäs Bostäder och HSB, konstaterar Ylva Jedebäck Lindberg, vd för Helsinge Vatten.

– På Alirgatan är det två bostadsrättsföreningar som inte hör till HSB, säger Elvy Wallin. Vår är bara löst kopplad till HSB och den andra inte alls, våra bovärdar har inte fått någon information om det här.

När hon själv ringde upp Helsinge Vatten fick hon bara beskedet att ta frågan med Bollnäs Bostäder, som hennes bostadsrättsförening inte har någonting med att göra.

– Det hade ju räckt med att de satt upp en lapp på dörren till alla ingångar så hade även vi vetat, säger Elvy Wallin som är besviken på Helsinge Vatten.

– Under dagen låg vårt primära fokus på att laga läckan, säger Ylva Jedebäck Lindberg. Men jag får förstå att irritation uppstod om inte informationen gått ut som det var tänkt. Vi får ta till oss det här och försöka göra bättre ifrån oss nästa gång.