Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla dåliga vägar kan få ny asfalt

Satsar politikerna i kommunen 38 miljoner kronor under fem år på den så kallade asfaltsplanen kan alla dåliga kommunala vägar åtgärdas. Men det är för tidigt att säga i vilken ordning jobben görs.

– Blir det så som det föreslås klarar vi av att åtgärda alla vägar inom Ljusdal, Järvsö, Färila och Tallåsen som behöver upprustning under den här perioden. Då har även de allra sämsta, de vi har rödmärkt, byggts om och fått ny beläggning. Vi kan även belägga vägar som i dag bara är grusvägar, säger kommunens gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg.

Emma Nordebo Snygg ser dock ett problem i att Ljusdal Vatten behöver gräva i en del vägar för att klara sitt ledningsunderhåll.

– Därför är det svårt att säga exakt i vilken ordning som vi kan göra vägjobben.

Redan i år har det satsats 2 miljoner kronor extra i Färila, Ramsjö, Los, Järvsö och Ljusdal.

– Men eftersom så många vägar är så dåliga att de måste byggas om med bland annat urgrävning krävs det så stor summa som nu föreslås för de kommande fem åren, säger Emma Nordebo Snygg.

De 25 procent vägar som klassas som röda eller rättare sagt eftersatta finns i alla nämnda kommundelar. 40 procent av vägarna är i sådant skick att de inte behöver åtgärdas inom en sjuårsperiod.