Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla behöver tydligen inte spara

Trots alla indragningar och nedläggningar inom skola. vård och omsorg så tvingas Bollnäs kommun höja kommunalskatten med en krona, den högsta höjningen i hela Sverige.

Det hjälpte tydligen inte med att "bara" spara in på kaffebrödet på äldreboendet, och att höja matkostnaderna till nästa 4 000 kronor i månaden. Vidare sparades det in på skola, vård och omsorg i en skrämmande hög takt. Men till beslutsfattarnas löneförhöjningar och andra förmåner finns det tydligen obegränsade resurser.

Exempelvis så har ju Bollnäspolitikernas pris ökat näst mest i hela Hälsingland, närmare bestämt med otroliga 75 procent på tio år. Vi får nog hålla med Kristoffer Lindberg, ordförande för Bollnäs arbetarkommun, som tycker att dagens politiska debattklimat i Bollnäs, är en fara för demokratin.

Men värst är väl ändå alla dessa felräkningar som förekommit och som har kostat skattebetalarna ett flertal miljoner. Exempelvis Kulturhuset, som blev drygt 40 miljoner kronor dyrare än beräknat. Brotorget kostade också ett antal miljoner, och så vidare.

Det är inte bara ekonomichefen, Karoline Sundström, som är allvarligt oroad över hur ekonomin i Stadshuset sköts, även vi andra medborgare som ser hur välfärden urholkas av inkompetenta politiker.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel