Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla barn ska ha rätt till utbildning!

Alla barn ska ha rätt till god utbildning! skriver Lärarförbundet Hudiksvall med anledning av den pågående Global Action Week.

Lärarförbundet är aktivt, både internationellt och här i Sverige, för att det ska bli verklighet. Varje år arrangeras Global Action Week, som syftar till att påminna om de globala utvecklingsmålen. Den 25 september 2015 enades 193 världsledare omkring 17 globala mål för att fokusera på tre angelägna områden fram till år 2030:

• Få slut på extrem fattigdom.

• Bekämpa ojämställdhet och orättvisa.

• Åtgärda klimatförändringen.

2016 infaller Global Action Week 25 april–1 maj.

Nu uppmärksammar vi delmål 4: Kvalitetsutbildning. Säkerställ inkluderande utbildning för alla och främja rättvisa och goda livslånga möjligheter till lärande. För att detta ska vara möjligt krävs utbildade och kompetenta lärare, rimliga arbetsvillkor för lärare världen över och en respektfull syn på skolan från beslutsfattarnas sida. Utbildning är en mänsklig rättighet, såväl i Sverige som i hela världen!

Lärarförbundet

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel