Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älg föll åtta meter utanför Kupolen

Många blev vittnen till händelsen vid Kupolen i Borlänge där en stressad älg hoppade över ett räcke och föll till marken. OBS: Varning för starka tv-bilder

Annons

Det var strax innan klockan tre på onsdagseftermiddagen som en älgkalv sågs springa på den övre parkeringen vid Kupolens köpcentra, skriver dt.se.

Älgen var enligt ett ögonvittne mycket stressad och i stället för att fortsätta ner för en betongtrappa ner mot Ica Kvantum, hoppade älgen över räcket och föll de cirka åtta metrarna mot sin död.

– Jag höll på att parkera bilen när jag såg älgen komma springandes från Högskolan. Jag såg hur den försvann mellan två stolpar och trodde den sprungit ner för trappan, säger ett ögonvittne till händelsen till dt.se.

Mannen gick ner för trappan och fick syn på älgen som hoppat över kanten och fallit ner för betongväggen.

– Jag gick för att se var den tagit vägen. Då ser jag att den har hoppat ner från räcket. Det var verkligen en väldigt annorlunda händelse, säger ögonvittnet.

Älgen landade på marken och kunde ta sig några meter innan den blev liggande på bilvägen.

Polisen kallades till platsen och de fick leda om trafiken och sedan avliva älgen som var mycket skadad.