Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alftatrio vassi heta Falun!

Falun fixade en femte och avgörande kvartsfinal mot favoriten Warberg.
I en frän fajt hemma i Falu Kuriren Arena blev det seger med 6–5.
Alftaexporterna Kristoffer Asp och Ciya Hajo stod för varsitt mål.

Experterna gav inte IBF Falun stor chans inför kvartsfinalserien mot mästarlaget Warberg.

Men dalagänget har prickat formtoppen perfekt.

Det var tydligt direkt i måndagens ödesmatch, där Falun gick på offensiven med bra fart och okuvligt självförtroende.

– Vi förlorade sex raka i slutet av serien, men knöt näven inför slutspelet. Nu skulle vi kriga, och vi har också fått ett jäkla bra go i laget, säger landslagsbacken Kristoffer Asp, en av tre exporter från Alfta.

"Koffe" är en av lagets nyckelspelare, precis som säsongens målfarliga komet Patrik Malmström. Även den tredje i Alftatrion, Ciya Hajo, gör en stark första säsong som center i tredjefemman.

Efter en stark förstaperiod satte Falun in ett ryck med tre mål på tre minuter mitt i den andra. "Koffe" Asp visade vägen med en långrökare i krysset från halva planen.

– Det var ledigt och jag drog på, inte så grymt hårt men välplacerat.

Under en och samma minut satte sedan glödheta Johannes Skog 3–1 och Ciya Hajo kontrade in 4–1.

Men i den tredje perioden var det nära en sur repris då Warberg, alltid starkt på slutet, gick från 3–5 till 5–5 på fyra minuter.

– Klart det blev lite stirrigt då, men kändes ändå inte som när vi tappat tidigare. Då har vi rasat helt, nu stod vi upp rejält, berättar "Koffe".

Något som också gav resultat när Jonas Adriansson på egen hand virkade in 6–5 med fem minuter kvar. Och trots en intensiv press under slutminuterna kunde Falun hålla undan till härlig seger.

Nu väntar en TV-sänd femte och avgörande kvartsfinal borta på torsdag. Och "Koffe" Asp tror på en bra chans även där.

– Absolut, och i det här läget tror jag inte hemmaplan spelar så stor betydelse heller. Det ska bli så kul, och vi kan ju lira utan press.