Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alftaelever firade stipendier

I april i år fick Linnea Berggren och Sara Hansson stipendier på sammanlagt 10 000 kronor för sitt arbete med Respektgruppen på Alftaskolan. Det firades i efterhand med ett restaurangbesök i Bollnäs för hela gruppen på onsdagseftermiddagen

Respektgruppen arbetar för ökad tolerans och respekt för andra människor och har funnits i ett år.

För fyra veckor sedan fick de båda stipendiaterna ta emot 5 000 kronor vardera från arbetskollektivet Klippan i Borlänge, som årligen delar ut stipendier till ungdomar som bidrar till ökad delaktighet och engagemang i samhället.

Pengarna ska användas till fortsatt arbete i Respektgruppen, bland annat temadagar och föreläsningar. Och sammanlagt 1 000 kronor delas ut som mindre stipendier i slutet av terminen. De går till en elev per årskurs i sjuan, åttan och nian som jobbar för att välkomna andra, är en bra vän och har gjort något extra.

Lite extra firande med anledning av stipendierna till Linnea Berggren och Sara Hansson blev det på onsdagen, när hela Respektgruppen åkte till Bollnäs och gick på restaurang tillsammans. SO-läraren Lena Hussein och fritidsledaren Susanne Canebro fick också följa med.

- Det här blir ett tack till hela gruppen för ett bra år, säger Lena Hussein.