Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alftaelever avslutade skolåret med en kanottur

Eleverna i klass 6 B på Alftaskolan gjorde så här på avslutningen av skolåret en tvådagars utflykt med kanotpaddling efter Voxnan sträckan Vinströmmen-Voxbo med övernattning i Frostkilen. Samtidigt var det ett avsked för läraren Lillemor Hjalmarsson som följt klassen under alla sex åren.

I år blev det paddling för eleverna i klass 6 B vid Alftaskolan. Klassen har under åren gjort en hel del skolresor och utflykter.

- Förra året var vi till Gotland. Vi hade lite pengar kvar och då kom jag på den här idén, berättar läraren Lillemor Hjalmarsson.

Lillemor Hjalmarsson hade aldrig provat på att paddla själv men säger att hon blivit nyfiken på att paddla kanot då hon tidigare brukade åka och titta på paddlingen under multisporttävlingen Kanot & Hoj.

- Då har jag brukat stått uppe i en fors här och skrattat när kanoterna slagit runt.

Men skrattar bäst som skrattar sist. När tidningen i går anlände till den undersköna rastplatsen Frostkilen där klassen skulle övernatta, hade alla elever anlänt utom just Lillemor Hjalmarsson och hennes medpaddlare fritidspedagogen Majlis Hanning.

- Dom har åkt i vattnet, berättade några elever som stod och kikade efter sin fröken.

Så kom de då paddlande blöta men välbehållna och kunde berätta om dramatiken då de kämpade med sin kanot stående på den steniga älvbotten.

Bara packningarna var uppburna på sandstranden var det flesta snart i vattnet och badade.

- Det är varmt i vattnet, tyckte Patrik Qvick som for fram i det som en delfin.

- Det är säkert 19-20 grader, trodde Lillemor Hjalmarsson som ju hade tagit sig ett ofrivilligt dopp.

Kvällen tänkte man viga åt att fiska, äta och mysa.

- Man känner på något sätt att man är klar med den här klassen, funderade Lillemor Hjalmarsson.

Den planerade övernattningen i Frostkilenkojan visade sig rätt omgående spricka. Där hade redan elever från årskurs 1 på naturvetenskapliga programmet vid Voxnadalens gymnasium tidigare under eftermiddagen redan installerat sig.

Nu fick föräldrar åka upp med tält och allt ordnade sig ändå.