Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alftabor första svenskar uppe i Frihetsgudinnan på åtta år

Kristoffer Nyegårdh, Joakim Perjans och Viktor Voxlin är tre 21-åringar från Alfta som sina fick femton minuter i rampljuset. De var de bland de första besökarna uppe i Frihetsgudinnan i New York sedan kronan öppnats igen.

De tre Alftaborna lyckades hamna i den första gruppen på 30 personer som fick kliva ända upp i kronan. Kronan i Frihetsgudinnan har varit stängd sedan 2002 på grund av elfte septemberattentatet.

Ett stort antal tidningar, tv- och radioreportrar mötte upp på plats och killarna fick posera framför kamerorna tillsammans med New Yorks guvernör och borgmästaren.

På väg upp till själva kronan blev de uppmärksammade av CNN. Kristoffer Nyegårdh, Joakim Perjans och Viktor Voxlin var nämligen inte bara de första svenskarna som kommit upp i kronan på åtta år, de var även de första internationella besökarna sedan avstängningen.