Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfta tog kliv mot kvalspel

Alftas handbollsdamer fortsätter att leverera.

– Skönt att ha något att spela för, ska göra allt för att nå andraplatsen, säger tränaren Johan Andersson.

Annons

Med fyra matcher kvar för Alfta så har man alla förutsättningar för en rolig säsongsavslutning. Kvar att möta är serieledaren AIK samt tre av tabellens sämsta lag.

– Nu lever hoppet om kval i allra högsta grad. Vi har ett hyggligt läge om vi spela på rätt nivå. Men vi behöver kanske lite tur med andra resultat också, säger Johan Andersson.

Ska det gå gäller det att inte ge sina motståndare några handikapp. Mot Enköping hade det kunnat gå illa då Alfta direkt hamnade i underläge med 1–5.

– Jag tog en timeout och vi redde upp det. Vi var inte alls med från start och var usla i försvaret. men efter timeouten var det klockrent, säger Johan Andersson, som fick se sitt lag gå tillbaka till matchplanen och äta in försprånget.

Och i halvtid hade Alfta vänt till ledning med 12–9. Kombinationen med säkert försvar och vassa kontringar gav gott om lägen att straffa Enköping.

– Vi drog ner på tempot rejält, men de höll inget tempo heller och borde ha sprungit ifrån oss. Camilla Olsson skulle springa, resten gå när vi hade boll, säger Johan Andersson.

I andra halvlek kunde Alfta säkert hålla undan och de sista minuterna rann man ifrån till 22–16.