Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfta håller takten

Kryss hemma mot Älvdalen var kanske inte jättekul. Det var däremot bonuspoängen i straffläggningen.

Annons

Den innebär att Alfta håller höjden i kvaljakten.

Nä, allt gick inte Alftas väg den här tisdagen i hockeytvåan.

Men rätt mycket ändå.

Inte minst när nytända jumbon Smedjebacken luggade Avesta (5–3) på "givna" poäng hemma.

Med en seger kunde Alfta ha ryckt förbi Avesta i den alltmer raffinerade fajten om den så viktiga tredjeplatsen.

Nu ligger lagen axel vid axel på samma poäng, och det sedan Alfta missade att utnyttja sina lägen i en flängig typ av match som passade hemmalaget illa.

– Så är det. De kommer hit och ställer fem man i egen zon, och vi skapar alldeles för lite och har för många dåliga pass. Det är inte vår grej att driva matcher, säger en halvnöjd coach Håkan Hellgren.

Alftas bästa läge kom när oborstade gäster drog på sig flera utvisningar och ett matchstraff.

Enda problemet med så mycket tid i power play var att det kom redan i första perioden.

– Det är egentligen bättre få den chansen i en tredje period i en jämn match. Vi har varit bra i power play tidigare, men nu gick det bara för sakta och blev på tok för bekvämt, säger Hellgren.

Martin Eliasson inledde annars lovande med ett tidigt ledningsmål, Älvdalen bjöd en snabb replik till 1–1. Men sedan var det rätt stängt åt båda håll, och i hemmaburen visade Richard Johansson fortsatt superstabil form.

Andreas Algotsson gav Alfta ledningen i en första period som borde ha burit mer frukt.

Och 2–1 såg länge ut att bli slutresultatet, men med bara drygt fura minuter kvar lyckades Älvdalen överlista Johansson med ett rappt skott i krysset på en spelvändning.

– Det var sådär, vi fick anfalla oss trötta och sedan hade de energi i egna attacker, säger coach Hellgren.

Men det var ändå Alfta som fick sista ordet.

Efter en mållös förlängning och en utdragen straffläggning kunde Robin Hellgren (på Alftas femte straff) till slut lirka in ett segermål. Men minst lika viktig för den bonusen var burväktare Richard Johansson som stängde igen buren helt – och var hemmalagets bäste för kvällen.